Laat je camper importeren uit Duitsland of België

Een camper importeren is bijzonder aantrekkelijk. Het aanbod in landen als Duitsland en België is vele malen groter, en de prijzen liggen duizenden euro’s lager. Maar er zijn wel een hoop extra zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een camper.

Naast het autogedeelte, heb je ook een heel camperdeel waar van alles mis mee kan zijn. Het is daarom aan te bevelen om een camper altijd voor aankoop te laten keuren. Auto Import Coach verzorgt het gehele traject voor je.

A

Hoge besparing

Campers zijn in andere landen vaak veel goedkoper dan in Nederland.

A

Groter aanbod

Door het grotere aanbod vind je sneller de camper die aan al je wensen en eisen voldoet. 

A

Betere uitrusting

In landen als Duitsland en België vind je vaak campers die zijn uitgerust met meer en luxere opties.

A

Volledig geregeld

Alles wordt voor je geregeld door jouw Auto Import Coach. Van zoekopdracht tot aflevering.

Bespaar duizenden euro’s op de aanschaf van een camper door deze te importeren!

jouw import coach, auto en camper import

Beluister de podcast!

by Nick Huiskes | 5 toptips om je een camper te importeren

Neem contact op voor Gratis advies

Wil je liever gelijk in contact komen? Bel of app ons dan!

Zoekopdracht

Geef je wensen door en wij gaan opzoek naar de perfecte camper met de grootste besparing.

Aankoopkeuring

Elke camper wordt door ons zelf gekeurd op locatie en voorzien van een uitgebreid keuringsrapport.

Zo weet je zeker dat jouw camper technisch in orde is.

Koop, verkoop of inruilen

Koop je nieuwe camper, verkoop je andere camper of ruil hem bij ons in. Vraag naar de mogelijkheden.

Hoe gaat het importeren van een camper in zijn werk?

Ben je benieuwd hoe het proces verloopt? Lees dan hier de stappen.

A

Je neemt contact op met Auto Import Coach

Je bent opzoek naar een camper of je hebt er zelf een gevonden? 

Neem dan contact op met auto import coach voor een zoekopdracht of uitgebreide offerte om jouw droomcamper te laten keuren en importeren.

Dit kan via het vragenformulier op deze website of je stuurt een e-mail. Wil je liever gelijk contact? Bel of app ons dan.

Nemen we niet gelijk op? Dan nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

A

De aanvraag

Wanneer we contact hebben gaan we kijken wat je wensen zijn: zoals uitvoering, inrichting, zitplaatsen, uitrusting en motorvermogen.

Campers zijn duur en het is dus belangrijk om een wel overwogen keuze te maken in het ruime aanbod van verschillende merken en types campers.

Mocht je zelf geen idee hebben wat nou een geschikte camper is passend bij jullie situatie dan komen wij met advies. Door onze ruime ervaring weten wij welke mogelijkheden er allemaal zijn.

A

De zoektocht

Als alle wensen zijn geïnventariseerd gaan wij voor jou op zoek! We checken alle beschikbare campers in Europa (voornamelijk Duitsland en België) die bij jouw wensen passen. Wij vinden deze campers bij gerenommeerde camper- en caravandealers en binnen ons netwerk.

A

Kosten

De bijkomende kosten van campers kunnen hoog zijn. Naast de aanschafprijs zijn er ook zaken als rest bpm, transport en de keurings- en invoerkosten. Afhankelijk van de leeftijd en uitvoering kunnen er dus zomaar duizenden euro’s bijkomen.

Anders dan bij auto’s is de uiteindelijke hoogte van de rest bpm van veel zaken afhankelijk en zijn er veel variabelen.

Door jarenlange ervaring weten wij hoe je een zo gunstig mogelijke bpm berekening moet maken. 

A

Afstemming

De gevonden campers die bij jouw wensen passen leggen we aan je voor. Zit er een camper bij die je aanspreekt en waar je wel geïnteresseerd in bent?  Dan gaan we het vooronderzoek starten.

A

Vooronderzoek

Voordat we de camper op locatie gaan keuren onderzoeken we de juistheid van de kilometerstand, schade- en onderhoudsverleden. Ook zorgen wij dat je de beste prijs voor de camper betaalt. Pas dan gaan wij een afspraak maken om de camper zelf te keuren.

A

Aankoopkeuring

Laat voordat u overgaat tot de definitieve aanschaf uw camper keuren om zo dure reparaties achteraf te voorkomen. Zeker wanneer de camper enige leeftijd begint te krijgen kunnen vocht, droogte en gebruik zijn tol beginnen te eisen van de camper.

Je krijgt van de keuring een uitgebreid rapport waarin zowel het autogedeelte als ook het campergedeelte grondig worden bekeken.

Ook wordt er een uitgebreide proefrit gemaakt door ons. Zodat wij een goed beeld krijgen van de staat van de camper.

De camper wordt naast een visuele inspectie van motor, aandrijving, onderstel, gas, water, elektra ook getest op vocht (vochtmeting), verborgen schades en opgeslagen storingen. 

A

Volledig geregeld

Na de definitieve aankoop kan je camper naar Nederland worden getransporteerd. Dit kan rijdend of met een specialistisch transport.

Wij bieden de mogelijkheid om uw camper snel, schadevrij en verzekerd naar Nederland te transporteren.

Mocht u uw camper zelf naar Nederland willen rijden dan regelen wij voor u tijdelijke kentekenplaten (prijs op aanvraag).

Alles rondom de keuring, transport naar Nederland en invoering wordt door ons voor jou geregeld.

A

RDW en bpm

Je hebt de camper reeds gekocht. Misschien staat hij zelfs al voor je huis. We vragen je alle nodige gegevens naar ons te sturen en we gaan direct aan de slag.

Om een kenteken te krijgen, moet je camper ingevoerd worden in het kentekenregister. Wij brengen je camper naar de RDW of regelen het op afstand.

Na het invoeren, krijgen we van de RDW te horen welk kenteken je camper krijgt. We bestellen direct de luxe kentekenplaten. Staat je camper al bij je voor de deur? Dan sturen we de kentekenplaten rechtstreeks naar je adres.

Je wil natuurlijk zo min mogelijk rest-BPM betalen. Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen. Wij kennen alle mogelijkheden en kiezen de optie met de laagste uitkomst. De aangifte verzorgen we ook voor je.

A

Extra opties

Na het invoeren bij de RDW en het doen van de aangifte rest bpm bestaat er de mogelijkheid om je camper verder te voorzien van opties.

Dit kan bijvoorbeeld een fietsendrager zijn of een zonnepaneel, extra accu’s, inbouw van een Bearlock of (gas)alarmsysteem.

De mogelijkheden zijn eindeloos en wij werken alleen met ervaren inbouwspecialisten op het gebied van camper en caravan.    

A

Aflevering

Wanneer alle betalingen zijn afgerond kan je bij ons je nieuwe camper op komen halen. De camper wordt standaard met luxe kentekenplaten afgeleverd.

Onze prijzen voor het laten importeren van je camper

Camper kopen in Duitsland of België?
Expert Nick Huiskes geeft vijf toptips

Het is volop voorjaar, de zomer dient zich aan! Wie kijkt er niet naar uit om heerlijk te gaan genieten van de zon en de vrijheid? Veel vitale senioren kopen daar tegenwoordig een camper voor. Waarom is dat? Waar moet je op letten? Nick Huiskes van Auto Import Coach heeft járenlang ervaring met het importeren van auto’s en campers. Hier vijf tips van Nick bij het kopen van een tweedehands camper. “Laat het importeren van een tweedehands camper over aan een expert.”

A

Toptip 1: Wie vrij wil reizen rijdt in een camper

Nick: “Als de kinderen zijn uitgevlogen en de vaste standplaats bij het zwembad niet meer hoeft, kun je als levensgenieter heerlijk vrij rondreizen. Juist een camper past bij dit gevoel van gaan en staan waar en wanneer je wil. Niet eerst de caravan inpakken of de tent opvouwen, maar gasgeven en wegrijden.”

A

Toptip 2: Koop je camper in het buitenland

“Haal een camper uit het buitenland. Daar is de markt groter en heb je meer kans om precies dat te kopen, wat bij je past. Ook de prijs is lager. Omdat er geen BPM – de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen – op de nieuwprijs zat, zijn tweedehands campers in landen als Duitsland en België goedkoper dan hier. De BPM loopt snel terug en is bij auto’s die nog jaren meekunnen al fors verlaagd. Soms zelf tot nul! Ook na het invoeren van de auto betaalt de winst van de lagere aanschafprijs zich ruimschoots uit.”

A

Toptip 3: Laat je camper vooraf keuren

“Laat een camper altijd keuren. Een camper wordt anders gebruikt dan een auto. Er wordt niet alleen in gereden, maar ook in geleefd! Daarmee heb je kans op schade aan panelen, waterhuishouding of elektrische systemen. Naast de auto-technische aspecten als de motor, versnellingsbak of aandrijflijn moet ook het campergedeelte in orde zijn. Elk minpuntje gaat af van de prijs en van de resterende BPM. Naast de zekerheid van een betrouwbare camper biedt een keuringsrapport dus ook financiële voordelen bij het onderhandelen!”

A

Toptip 4: Koop een camper die bij je past

“Koop een camper die bij je past. Wie ’s winters door Scandinavië trekt heeft een geïsoleerde camper nodig, wie ’s zomers Spanje bezoekt een goede airco. Een bergwandelaar wil een zware motor voor steile hellingen, een slechte slaper wil een heerlijk bed, en een gezin met kinderen wil veel ruimte.”

A

Toptip 5: Laat een expert je droomcamper kopen

“Laat het importeren van je tweedehands camper over aan een expert. Hij helpt je om jouw wensen te vertalen naar de juiste camper. Hij gaat ook voor jou op pad om precies die ene camper te zoeken. Bovendien weet je bij een expert zeker dat je een camper koopt die technisch in orde is. Omdat je meelift op de jarenlange ervaring van een expert, is de prijs en rest-BPM bij aanschaf lager dan als je zelf de onderhandelingen zou doen.”

Klanten vertellen

Deze klanten zijn zeer tevreden over de service en besparingen

 

Besparing €10000

Onze oude camper was aan vervanging toe. We wilden graag een grote camper voor het hele gezin en met meer luxe en opties dan we gewend waren.

Dat hebben we gevonden in deze prachtige camper met alles erop en eraan. Dankzij de hulp van Auto Import Coach gaan wij nu weer blij op weg.

Helma

Besparing van €5500

Dit onze droomcamper die we door Auto Import Coach hebben laten importeren. Dit proces was toch lastiger dan we dachten maar dit is nu moeiteloos verlopen door auto import coach.

Bedankt voor de goede begeleiding en afhandeling dat ons veel geld heeft bespaard.

Fam. van Buren

Besparing €4500

Onze prachtige nieuwe camper voldoet helemaal aan onze wensen. Hiermee gaan we lekker rondreizen en genieten van de vrijheid die deze camper ons gaat bieden.

Bedankt voor je goede service en ondersteuning bij het importeren van onze camper.

Fam de Vries

Hoe snel heb ik mijn camper voor de deur staan?

Vanaf de aanschaf moet je rekening houden met twee tot drie weken. Dan staat de camper op kenteken en ben je klaar voor de eerste campervakantie. Zit alles mee, dan kan alles in twee weken geregeld zijn.

Wat kost het om een camper te importeren?

Wij importeren je camper voor 549 euro inclusief btw. Daarvoor doen wij het volgende: inschrijving kentekenregister RDW, berekening en aangifte rest-bpm, tenaamstelling, verzekerde stalling en luxe kentekenplaten. Dit is exclusief rest-bpm, aankoopkeuring en transport. Wil je exact weten wat je nieuwe camper gaat kosten? Bel, app of mail ons dan.

Importeren jullie campers van particulieren?

Nee, dit doen wij niet. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet kan. Een camper van een particulier kan een prima koop zijn. Het verschil met een bedrijf is dat je bij een particulier geen wettelijke garantie hebt. Blijkt er toch iets kapot te zijn, dan draai je zelf voor de kosten op.

Kan ik zelf mijn camper importeren?

Ja dat kan. Natuurlijk moet je wel heel goed weten hoe het werkt om dure fouten te voorkomen. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Meer weten? Lees ons artikel: hoe importeer ik zelf een camper?

Importeren jullie ook campers uit andere landen dan Duitsland en België?

Vrijwel alle campers die wij importeren, komen uit Duitsland of België. Daar is het aanbod simpelweg het grootst. Maar het is natuurlijk geen probleem om een camper uit een ander land te importeren. Heb je er eentje op het oog? Bel, app of mail ons.

Contact met ons

Openingstijden

Maandag- zondag: op afspraak

Bedrijfsgegevens

Kvk:        62201964
BTWnr.  NL001948043B48

Locatie

Ondernemersweg 5a
7541PK Holten

Direct contact via Whatsapp