De enige Duitse autosites die je nodig hebt

Voorbeeld van een Duitse occasionsite

In Nederland hebben we onder andere Marktplaats, AutoTrack en Gaspedaal. Maar op welke sites moet je zijn als je op zoek bent naar een Duitse occasion? Onderstaande lijst is alles wat je nodig hebt.

Zijn dit álle Duitse autosites? Nee, bij lange na niet. Maar als je nog meer sites gaat bekijken, kom je alleen maar dezelfde auto’s tegen.

Kortom: Meer sites heb je niet nodig.

Populairste Duitse autosites

95% van alle Duitse occasions vind je op deze 6 sites. Mobile.de is veruit de meest populaire. Hier vind je meer dan 1 miljoen occasions. Het aanbod bestaat uit auto’s van handelaren, merkdealers en particulieren van alle denkbare merken. 

Merk-specifieke sites voor meer overzicht

Zoek je een occasion van een specifiek merk én wil je per se bij een merkdealer kopen? Hieronder vind je de links naar het aanbod van de meest populaire merken. Hier vind je ook veel van de zogenaamde Jahreswagens. 

een jahreswagen

Een Jahreswagen is een auto van (meestal) 1 jaar oud met ongeveer 10.000 km op de teller. Deze auto’s zijn gebruikt door medewerkers van de fabrikant, en worden na een jaar voor een mooie prijs verkocht. Meer over Jahreswagens.

Waarom bij een Duitse merkdealer kopen?

Bij een merkdealer is alles gewoon goed geregeld. En met alles bedoelen we garantie, technische staat en betrouwbaarheid. Een merkdealer heeft zijn naam hoog te houden, en doet daar ook veel voor. 

Zelfs bijna nieuwe auto’s (zoals Jahreswagens), worden aan een grondige inspectie onderworpen voordat ze verkocht worden. Alles om er zeker van te zijn dat ze een goede auto afleveren. 

Garantiecertificaat

De meeste merken hebben een speciale garantie voor jonge occasions. Zie het als een fabrieksgarantie, maar dan voor gebruikte auto’s. Elk merk heeft er een eigen naam voor. Hieronder een overzicht van enkele populaire merken:

  • Audi Gebrauchtwagen :plus 1 jaar
  • BMW EUROPlus / Premium Selection 2 jaar
  • Mercedes Junge Sterne 2 jaar
  • Porsche Approved 1 jaar
  • Volkswagen Das WeltAuto 1 jaar
  • Volvo Selekt 1 jaar

Als het gaat om garantie op een occasions, dan kan het bijna niet beter. Groot voordeel is dat deze garanties Europees zijn. Je kunt dus gewoon met je Duitse auto naar de Nederlandse merkdealer. Meer over garantie op een import auto.

Auto gevonden of moeite met de zoektocht?

Laat ons je helpen om de beste auto voor de laagste prijs te vinden. Bel of app ons gerust met al je vragen.

Is het interessant om een auto met lichte schade te kopen in Duitsland?

Dat kan zeker interessant zijn. Bij een auto met lichte schade kun je de rest-bpm berekenen aan de hand van een taxatie (tegenbewijs). Daardoor gaat het te betalen bedrag aan rest-bpm aanzienlijk omlaag. De besparing is meestal een stuk hoger dan de kosten voor de taxatie en de herstelwerkzaamheden.

Is het verstandig om een auto van een Duitse particulier te kopen?

In eerste instantie raden we dit af. Een auto kopen van een particulier zorgt voor wat meer onzekerheden. Bij een particulier heb je bijvoorbeeld geen wettelijke garantie. Ook kan het spannend zijn om een groot geldbedrag over te maken aan een particulier. Zeker in vergelijking met een merkdealer. Een merkdealer zal niet zo snel een onbetrouwbare auto verkopen. Bij een particulier is die kans een stuk groter. 

Kunnen jullie een geschikte auto voor mij zoeken?

Zeker! We selecteren dan meerdere auto’s die voldoen aan je budget, wensen en eisen. Inclusief een totaalprijs per auto. Tijdens de zoektocht gaan we ook alle bovengenoemde autosites af.

Meer tips? Bekijk onze blogs hieronder

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te makenEen auto importeren. Wat kost dat nou eigenlijk? En is het met al die kosten nog steeds een goed idee om die auto uit Duitsland of België te halen? Meestal wel. Hieronder volgt een helder overzicht van alle kosten...

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]Stel je voor: je rijdt nietsvermoedend naar je volgende afspraak. Onderweg kun je het niet laten om het interieur van je auto nog eens goed te bekijken. Het stuur ligt perfect in je handen, en de lederen bekleding is...

Rest-bpm berekenen? Dit zijn de 3 manieren

Rest-bpm berekenen? Dit zijn de 3 manieren

Rest-bpm berekenen? Dit zijn de 3 manierenAuto’s in Nederland worden extra zwaar belast. Naast de btw, betaal je ook nog bpm. Als je een auto importeert, moet je een deel van die bpm alsnog betalen. Maar hoe bereken je de hoogte van die rest-bpm? En hoe betaal je het...

Neem contact op voor Gratis advies

Wil je liever gelijk in contact komen? Bel of app ons dan!

Contact met ons

Openingstijden

Maandag- zondag: op afspraak

Bedrijfsgegevens

Kvk:        62201964
BTWnr.  NL001948043B48

Locatie

Ondernemersweg 5a
7541PK Holten

Direct contact via Whatsapp