Vanaf 30 april recyclingbijdrage bij import van auto’s en campers

Bij nieuwe auto’s is het al gebruikelijk om een recyclingbijdrage te betalen. Vanaf 30 april 2021 geldt dit ook voor auto’s en campers die geïmporteerd worden. Het gaat om een bedrag van 30 euro inclusief btw. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door de RDW. 

Met deze recyclingbijdrage draag je bij aan het recyclingproces van auto’s en campers. Binnenkort start Auto Recycling Nederland met een landelijke campagne onder de naam “Samen maken we er iets moois van”. 

Hieronder enkele vragen over deze wijziging.

Bron: Samen maken we er iets moois van

Waarom betaalt u een recyclingbijdrage?

Volgens Europese regels moet elke afgedankte auto voor minimaal 95 procent gerecycled worden. De producenten en importeurs hebben dit in Nederland collectief samen geregeld, zodat dit efficiënt georganiseerd kan worden. 

Het recyclen van de bijna 1.000 kilo materiaal per auto brengt kosten met zich mee. Met de recyclingbijdrage kan ARN jaarlijks zo’n 200.000 afgedankte auto’s milieuverantwoord recyclen en vrijwel geheel hergebruiken.

Wat is de rol van Auto Recycling Nederland?

Dankzij de recyclingbijdrage zorgt ARN onder meer voor een landelijk dekkend inlevernetwerk, ondersteuning aan autodemontagebedrijven en voor de inzameling en verwerking van afvalstoffen naar gespecialiseerde shredder- en recyclingbedrijven. 

Ook doet ARN er alles aan om autorecycling verder te optimaliseren en onderhoudt ARN contacten met de automotive sector. Daarnaast monitort ARN de gehele recyclingketen van autowrakken en zorgt er uiteindelijk voor dat de recyclingprestaties gerapporteerd worden aan de overheid.

Wat is de rol van de RDW?

De RDW int de recyclingbijdrage bij parallelimport en verstrekt ARN de noodzakelijke gegevens voor de inning van de recyclingbijdrage voor nieuwverkopen. Ook levert RDW de gegevens om de autowrakkenstroom te kunnen monitoren.

Een auto of camper laten importeren?

Bespaar tijd, energie en voorkom dure fouten. Laat het importeren van je auto of camper aan ons over. Binnen twee weken staat je nieuwe auto of camper op kenteken voor de deur. Nog niet overtuigd? Lees onze klantverhalen maar eens en bel of app ons.

Meer tips? Bekijk onze blogs hieronder

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te makenEen auto importeren. Wat kost dat nou eigenlijk? En is het met al die kosten nog steeds een goed idee om die auto uit Duitsland of België te halen? Meestal wel. Hieronder volgt een helder overzicht van alle kosten...

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebtIn Nederland hebben we onder andere Marktplaats, AutoTrack en Gaspedaal. Maar op welke sites moet je zijn als je op zoek bent naar een Duitse occasion? Onderstaande lijst is alles wat je nodig hebt. Zijn dit álle Duitse...

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]Stel je voor: je rijdt nietsvermoedend naar je volgende afspraak. Onderweg kun je het niet laten om het interieur van je auto nog eens goed te bekijken. Het stuur ligt perfect in je handen, en de lederen bekleding is...

Neem contact op voor Gratis advies

Wil je liever gelijk in contact komen? Bel of app ons dan!

Contact met ons

Openingstijden

Maandag- zondag: op afspraak

Bedrijfsgegevens

Kvk:        62201964
BTWnr.  NL001948043B48

Locatie

Ondernemersweg 5a
7541PK Holten

Direct contact via Whatsapp