Waarom kun je een auto beter uit het buitenland importeren?

Een nieuwe auto kopen is een leuke, maar ook soms ook spannende bezigheid. Zeker als je nieuwe auto misschien wel uit het buitenland gaat komen. Een auto uit het buitenland? Waarom zou je dat doen? In deze blog ga ik je meenemen in het hoe en waarom veel mensen toch hun nieuwe auto importeren.

Niemand wil teveel betalen voor z’n spullen en dus ook niet voor zijn nieuwe auto. We speuren met z’n allen het internet af op zoek naar de juiste auto voor het minste geld. En vaak bezoeken we dan de Marktplaatsen en autotrack’s van deze wereld. Maar er zijn maar weinig mensen die verder kijken en ook eens in Duitsland of België kijken. Eigenlijk is dit raar natuurlijk, want we kopen onze spullen wel massaal bij Alibaba en Wish zonder dat je de zekerheid hebt dat het ooit aan komt.

Natuurlijk is het appels met peren vergelijken, maar er zit wel een kern van waarheid in. Veel mensen die mij bellen hebben vaak wel al eens gehoord dat veel auto’s, campers en motoren uit bijvoorbeeld Duitsland worden geïmporteerd en dat dat veel geld kan schelen. Ze hebben geen echter geen idee hoe ze moeten doen, maar willen wel graag het voordeel. Wat ze niet willen is; het gedoe van kopen op afstand, een vreemde taal, vreemde onbegrijpelijke papieren, teveel bpm betalen en zorgen of hun zuurverdiende geld wel goed besteed is.

Om die hoge drempel te verlagen kan je iemand inschakelen die wel die kennis, kunde en ervaring heeft om je hierin te ontzorgen. Iemand die dit dagelijks doet en die je veilig langs alle valkuilen heen leidt op weg naar een goede en voordelige nieuwe auto. Natuurlijk is het fijn als iemand je hiermee kan helpen, maar dit zegt nog niets over de kwaliteit van je nieuwe auto. Wie zegt dat hij net zo mooi is als op de foto’s? Wie garandeert dat hij net zo goed is als de verkoper beweert? Dat de auto geen schade heeft (gehad)? Juist, helemaal niemand! Een veel gehoorde term is, “je moet een beetje geluk hebben als je een auto koopt”. Dat is natuurlijk flauwekul als je een groot bedrag gaat uitgeven, je wilt dan zekerheid dat je auto goed is, zeker als hij van ver komt. Die zekerheid krijg je wel met een uitgebreide aankoopkeuring voor de aanschaf, van een keurmeester die je eigen taal spreekt en voor jou de belangen behartigd, van je persoonlijke coach!

Is het dus verstandig om een auto uit het buitenland te halen? Ja vaak is het lonend om je nieuwe auto uit het buitenland te halen vanwege het financiële voordeel en het grotere aanbod. Is het handig om het zelf te doen? Dat kan zeker als je de taal spreekt (ook het technische Duits), je technisch veel van auto’s weet, je wel van een avontuurtje houdt en je graag helemaal verdiept in de do’s en dont’s. Mocht je in al deze zaken geen zin hebben of niet kunnen, laat je dan ontzorgen, koop geen kat in de zak en pak dat maximale voordeel!

In een volgende blog neem ik je mee in de wereld van de online automarkt in het buitenland en vertel ik hoe je de mooiste auto’s vind voor zeer concurrerende prijzen bij betrouwbare partijen.

 Wil je daar niet op wachten en direct meer informatie hebben of heb je al wat gevonden en wil je weten of de auto in orde is en hoe je deze voordelig kan laten importeren? Neem dan vrijblijvend met mij contact op. Ik help je graag!

Meer tips? Bekijk onze blogs hieronder

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te makenEen auto importeren. Wat kost dat nou eigenlijk? En is het met al die kosten nog steeds een goed idee om die auto uit Duitsland of België te halen? Meestal wel. Hieronder volgt een helder overzicht van alle kosten...

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebtIn Nederland hebben we onder andere Marktplaats, AutoTrack en Gaspedaal. Maar op welke sites moet je zijn als je op zoek bent naar een Duitse occasion? Onderstaande lijst is alles wat je nodig hebt. Zijn dit álle Duitse...

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]Stel je voor: je rijdt nietsvermoedend naar je volgende afspraak. Onderweg kun je het niet laten om het interieur van je auto nog eens goed te bekijken. Het stuur ligt perfect in je handen, en de lederen bekleding is...

Neem contact op voor Gratis advies

Wil je liever gelijk in contact komen? Bel of app ons dan!

Contact met ons

Openingstijden

Maandag- zondag: op afspraak

Bedrijfsgegevens

Kvk:        62201964
BTWnr.  NL001948043B48

Locatie

Ondernemersweg 5a
7541PK Holten

Direct contact via Whatsapp