Wat is een Jahreswagen en wat zijn de voordelen voor jou?

Een voorbeeld van een Jahreswagen

Wanneer je op zoek bent naar een auto in Duitsland, kom je de term Jahreswagen regelmatig tegen. Maar wat is het en wat heb jij nou aan zo’n auto? Je leest het hier. 

Wat is een Jahreswagen?

Een Jahreswagen is een auto die korte tijd bereden is door een fabrieksmedewerker. Wanneer je bij een autofabrikant werkt, mag je voor een scherpe prijs in een auto van dat merk rijden. Dat is onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Je komt voornamelijk Jahreswagens tegen van de merken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen, maar ook van bijvoorbeeld Porsche. Meestal gaat zo’n auto er naar een jaar weer uit, en belandt deze op de Duitse occasionmarkt.

Wat is het verschil met een vorführwagen?

Misschien kom je in een advertentie de term Vorführwagen tegen. Een vorführwagen is een demowagen. Dat is iets wat we in Nederland ook goed kennen. Een vorführwagen wordt meestal gebruikt voor proefritten en promotionele doeleinden. Deze auto’s worden vaak na 1-2 jaar verkocht. 

Vorführwagens zijn vaak (net als Jahreswagens) voorzien van veel opties. Ze zijn immers bedoeld om potentiële kopers te overtuigen. Vraag wel altijd even na hoe de auto gebruikt is. Er zijn ook vorführwagens (of demo’s) die ingezet worden als persdemo’s. 

Dat zijn de auto’s die door autojournalisten aan de tand worden gevoeld. Zeker bij sportieve auto’s gaat dat er best ruig aan toe. Is dat een probleem? Niet per se, maar het is handig om extra te letten op slijtage gevoelige onderdelen zoals remmen, banden en de koppeling. 

Voordelen van een Jahreswagen

Terug naar de Jahreswagens. Deze auto’s zijn vaak maar een jaar oud, hebben niet meer dan 10.000 km op de teller en zijn rijk uitgerust. Dat maakt een Jahreswagen zo interessant voor mensen zoals jij.

Ze worden voor een scherpe prijs aangeboden. Want het eerste jaar schrijft een auto het meeste af. De kop is er al af. En dan schrijf je ook nog eens af op de rest-bpm. De auto is immers ‘al’ een jaar oud.

Voordelen op een rij:

  • Meestal niet ouder dan 1 jaar
  • Meestal minder dan 10.000 km gereden
  • Rijk uitgerust
  • Scherp geprijsd
  • Lage rest-bpm
  • Europese fabrieksgarantie

Daarom is het bijzonder interessant om een Jahreswagen te importeren. Je bespaart daarmee tientallen procenten vergeleken met een Nederlandse occasion van een jaar oud. 

Ook over de garantie hoef je je geen zorgen te maken. De auto’s zitten nog in de fabrieksgarantie, en die is in heel Europa geldig. 

Lees ook: Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Waar vind ik een Jahreswagen?

Jahreswagens vind je voornamelijk bij officiële merkdealers. Vooral bij een Niederlassung staan ze letterlijk in dikke rijen te wachten op een Nederlandse koper. 

Rijen met Jahreswagens bij een Niederlassung

Niederlassung

Een Niederlassung is een dealervestiging die in handen is van de fabrikant zelf. Het is een ware snoepwinkel voor merkliefhebbers. Zoek je een bepaalde kleur, uitvoering of type? Grote kans dat je ‘m hier vindt. 

Gebruik de bekende Duitse autosites om jouw Jahreswagen te vinden. Denk aan Mobile.de, AutoScout24.de en Autobild.de. Op Mobile.de vind je het grootste aanbod.

Een Jahreswagen ongezien kopen?

Goed, je weet nu dat een Jahreswagen een zo goed als nieuwe auto is. Kun je ‘m dan niet net zo goed ongezien kopen? Dat scheelt weer een rit naar Duitsland. Dat is zeker een optie. En veel van onze klanten kiezen daar ook voor. 

Ook omdat de merkdealer de auto aan een uitvoerige inspectie onderwerpt, voordat hij op transport gaat naar Nederland. Maar toch is het verstandig om de auto even in het echt te bekijken. 

Bijna elke auto heeft wel wat gebruikssporen. Ook auto’s van slechts een jaar oud. Een krasje hier, een putje daar. De achterkant van de voorstoelen is ook zo’n typische plek voor gebruikssporen. Dat zie je bij auto’s waar kleine kinderen achterin hebben gezeten. Die hebben dan met hun schoentjes tegen de voorstoelen aangezeten. 

Lees ook: Auto kopen in Duitsland? 12 tips voor de perfecte occasion
Lees ook: Zo importeer je zelf een auto uit Duitsland

Een verse lading auto's uit Duitsland

Wil je dat risico lopen? Dan is ongezien kopen geen enkel probleem. Wil je toch wat extra zekerheid? Laat ons de auto dan voor je inspecteren. Wij rijden graag voor je naar Duitsland voor een aankoopkeuring. Je weet dan exact wat de staat van de auto is, voordat je ‘m koopt.

Laat ‘m op afstand importeren

Tegenwoordig hoeft een importauto niet meer fysiek naar de RDW. Dat doen we op afstand voor je. We zien steeds vaker dat klanten zelf een auto naar Nederland halen, en dan het invoeren aan ons overlaten. Meer over het laten importeren van een auto.

De auto staat in de tussentijd gewoon bij jou voor de deur. Wij regelen de goedkeuring door de RDW en de aangifte voor de (laagst mogelijke) rest-bpm. Wanneer alles geregeld is, bestellen we de kentekenplaten. Deze laten we bij je thuis bezorgen. 

Je hoeft ze er alleen nog even op te zetten en je bent klaar voor de eerste rit.

Meer tips? Bekijk onze blogs hieronder

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te maken

Auto importeren? Met deze kosten krijg je te makenEen auto importeren. Wat kost dat nou eigenlijk? En is het met al die kosten nog steeds een goed idee om die auto uit Duitsland of België te halen? Meestal wel. Hieronder volgt een helder overzicht van alle kosten...

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebt

De enige Duitse autosites die je nodig hebtIn Nederland hebben we onder andere Marktplaats, AutoTrack en Gaspedaal. Maar op welke sites moet je zijn als je op zoek bent naar een Duitse occasion? Onderstaande lijst is alles wat je nodig hebt. Zijn dit álle Duitse...

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]

Deze garantie heb je op je import auto [3 soorten]Stel je voor: je rijdt nietsvermoedend naar je volgende afspraak. Onderweg kun je het niet laten om het interieur van je auto nog eens goed te bekijken. Het stuur ligt perfect in je handen, en de lederen bekleding is...

Neem contact op voor Gratis advies

Wil je liever gelijk in contact komen? Bel of app ons dan!

Contact met ons

Openingstijden

Maandag- zondag: op afspraak

Bedrijfsgegevens

Kvk:        62201964
BTWnr.  NL001948043B48

Locatie

Ondernemersweg 5a
7541PK Holten

Direct contact via Whatsapp